Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn maakt GEKop gebruik van cookies. Bezoek je onze websites dan ga je akkoord met deze cookies. Sluiten

Paarden test - Welk ras past het beste bij mij?

In deze paarden test kun je testen welk ras het best bij jou past. Hierbij is het onder meer van belang te weten of je op zoek bent naar een nuchter of een wat temperamentvoller paard en wat voor activiteiten je met je paard wilt gaan doen. Ook het uiterlijk is van belang maar dit telt minder zwaar mee in de eindscore. Aan het eind van de paarden test zie je voor ieder raspaard de door jou behaalde score, zoals hieronder gepresenteerd.  
9.5
Trakehner
Geschiktheid:90 %
Uiterlijk:100 %

Jouw totaalscore voor de Trakehner
Foto van de Trakehner

 

Score geschiktheid geeft aan hoe goed het karakter en de aanleg voor bepaalde activiteiten van dit ras aansluit bij je wensen. Is deze score laag, dan is de kans groot dat je achteraf spijt krijgt van je keuze omdat je paard net anders reageert of handelt als jij zou willen.

 

Score uiterlijk geeft aan of het uiterlijk van het ras aan je verwachtingen voldoet. Dit is niet geheel onbelangrijk, maar wel minder belangrijk dan het karakter en de aanleg van het paard voor de activiteiten die je met je paard wilt gaan doen. Een mooi paard dat ongelukkig is of niet doet wat jij graag wilt is ook niet alles.

Het doel van deze paardenrassentest is er op gericht om aspirant-eigenaren te ondersteunen bij de keuze van het paardenras dat het best bij hen past. Het resultaat van deze test is gebaseerd op algemene rasstandaarden.